Christchurch 2

Door: Fransanstijnpienfien

Blijf op de hoogte en volg fransanstijnpienfien

27 Augustus 2010 | Kerst Eiland, Flying Fish Cove

Dit was dan onze laatste dag in het mooie Nieuw Zeeland. Vanmorgen begonnen met het inpakken van de tassen en daarna met de bus naar de stad. Nog even tijd om te winkelen, op tijd een terrasje en afgesloten met een gezellig etentje. Genoeg mogelijkheden om nog wat cadeautjes te kopen, want je treft de ene Giftshop na de andere. Vooral de Nieuwzeelandse wolprodukten zie je overal; van zeer goede kwaliteit merinowol gemaakt.
Uit eten gaan kun je in NZL voor een heel billijke prijs; goedkoper dan in Nederland. Voor bij de koffie en/of lunch zie je hier veel Engelse dingen als muffins in alle soorten en maten, zoete stukken taart en pie’s. De inlandse wijnen en fruitsoorten zijn heerlijk.
Ook valt het op dat alles er netjes uitziet.
De mensen zijn erg vriendelijk, behulpzaam en opvallend beleefd.
80% van de bevolking woont in een stad, waarvan 75% op het Noordereiland.
De Top 10 campings zijn het best; goed ingericht en qua faciliteiten moderner en uitgebreider dan de Kiwicampings.
Excursies worden erg goed georganiseerd en je kunt op iedere camping ook van alles boeken.
De brandstof is erg goedkoop: 1.27 NZL dollar voor 1 liter diesel (= ong. 70 eurocent). Dat is mooi meegenomen als je hier veel kilometers moet maken!
Wij hebben in 3,5 week ruim 3600 km gereden.
Het voordeel van de winter vonden wij, is dat we geen enkele camping hoefden te reserveren. We konden kiezen waar we heen wilden. In de zomer is dat wel anders.
Ook konden we alle bezienswaardigheden in alle rust bekijken. Geen massa’s mensen: heel fijn!
Nieuw Zeeland kent veel planten en dieren die alleen daar voorkomen. Om te voorkomen dat er vanuit het buitenland zaden en ziektes binnenkomen, wordt er op de vliegvelden gecontroleerd of de zolen van wandelschoenen schoon zijn, en of er geen fruit e.d. meegebracht wordt. Ans haar handbagage werd besnuffeld door een hond. Die rook onraad, want er zaten 2 appels in, die onmiddellijk in beslag genomen werden!
Wij sluiten een hele fijne bijzondere vakantie af. Graag zouden wij nog een keer terugkomen, want er is zoveel moois te zien!!!
Morgen vliegen we om 9.40 u lokale tijd naar Auckland. Vandaar naar Kuala Lumpur en vervolgens naar Schiphol, waar we om ong. 6.35u aankomen.

• 27 Augustus 2010 - 08:32

Puck:

Hele hele goede reis alvast, en zondag..kom maar op met die foto's en verhalen (als jullie daar niet te moe voor zijn).

P.s veel wolle kleding in Nieuw Zeeland...hmm..wellicht dus een stapeltje wollen onderbroeken als souvenir??

Dikke Kus

• 27 Augustus 2010 - 14:56

Marianne:

geweldig al die verslagen. Fien wat ben je toch een schatje! wat kunnen papa,mama,oma en opa trots op je zijn.
    Voor allemaal een goede reis terug en welkom weer in ons natte kikkerlandje. Je kunt de winterkleding aanhouden!!
    groetjes, Marianne